tisdag 5 januari 2010

Skriv, skriv, skriv

I sagornas värld är de goda tingen tre. Men ibland är de tre ett och samma. Just idag känns det så lätt och enkelt att upprepa orden: Skriv, skriv, skriv. Så kan det vara när skrivandet pockar på.
Men så är det inte alltid. Vissa dagar går skrivandet trögare än trögt. Vissa dagar går allt trögt. Och dessemellan behöver vi alla en sovstund.

Vi behöver stanna upp och inte rusa runt runt. Vi behöver ge oss tid och möjlighet att utveckla tålamod. Ingenting kommer av sig själv. Om det ska bli resultat behöver du arbeta hårt. Och ändå gäller det att fånga inspirationen där den finns. Ta tillfället att möta människor men säg också nej till vissa möten.

Det är som årstiderna - allt växlar. Så följ med i växlingarna och ta tillvara på varje chans och möjlighet. Har du en skrivargåva så utveckla den. Vill du utveckla skrivandet så kommer gåvan om du utvecklar ditt tålamod och skriver och skriver.

Katarina och jag (Britt) tror och vet att det finns många med skrivarintresse och talang i vår lilla stad. Vi har erfarenhet av skrivande och vet att det tar tid men också vilken glädje den tillför. I Föreningen Skrivare i Hälsingland försöker vi hitta olika sätt och metoder för att utveckla skrivandet.

4 kommentarer:

  1. Den här bloggen verkar intressant. Berätta mer.

    SvaraRadera
  2. Härligt! Önskar allt gott i framtiden :-)

    Kram från Pennelina

    SvaraRadera
  3. Jag blir också intresserad,,,,

    SvaraRadera
  4. En till nyfiken...
    ... och jag ser att MVG, Pennelina och Inger redan satt sina spår här.
    Jaja! Man blir som en enda stor familj över hela Sverige!

    SvaraRadera